Zomer-Schaatsen
Zomer-Schaatsen
 
Zomer-Schaatsen
Zomer-Schaatsen

Hoe het werkt

1. Opbouwen van de schaatsbaan

Alle materialen worden vervoert in onze vrachtwagen. Ook is het mogelijk dat we met een bestelbus met aanhanger komen voorrijden.

De kunststofplaten waarmee de schaatsbaan wordt opgebouwd zitten in open kasten. Deze kasten staan op wielen zodat die naar de plaats van opbouw kunnen worden gerold. De kunststofplaten van 1,06 meter bij 0,75 meter worden als een puzzel in elkaar gelegd. De baan wordt met de voeten in elkaar gelegd. Hiervoor vragen we graag enkele vrijwilligers om te helpen. Ook gebruiken we een rubber hamer. De schaatsbaan ligt in ca. 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van de grootte en het aantal vrijwilligers.

De schaatsbaan kan op straat, op een klinkerbestrating worden gelegd. Door de afmetingen van de kunststofplaten zijn wij erg flexibel in de afmetingen van de baan. We kunnen bijvoorbeeld 10x10 meter neerleggen, maar ook 8 x 12 meter of 9 x 10 meter. Het is maar net hoeveel ruimte u heeft.

Als afscheiding plaatsen we bankjes met balken ertussen rond de schaatsbaan.

 

2. Schaatsbaan klaar voor gebruik

De schaatsbaan kan ook binnen, in een sporthal liggen, zoals op de foto.
Wanneer de schaatsbaan ligt maakt de ijsmeester de schaatsbaan schoon met hulp van een emmer water en een handtrekker. Vervolgens spuit de ijsmeester de schaatsbaan in met "glice".  Dit middel maakt de schaatsbaan glad. Met een dweil verdeelt de ijsmeester de "glice" goed over de baan.

De schaatsbaan is nu klaar om te gaan schaatsen.

 

3. De schaatsen

U krijgt bij de baan 1 schaatskast geleverd. Een schaatskast bevat 66 paar ijshockey schaatsen in de maten variërend van 28 tot en met 46. De schaatsen zijn op voorhand door ons geslepen. De schaatskast staat op wielen zodat deze naar de gewenste plek gerold kan worden.
Verder leveren wij 8 paar dubbele glij- ijzers bij de schaatsbaan voor de allerkleinsten.

Om te voorkomen dat de schaatsen snel bot worden krijgt u bij de schaatsbaan ca. 6 m2 rubbermatten geleverd. Het is HEEL BELANGIJK dat de schaatsers ook daadwerkelijk over deze rubberen mat lopen en NIET over straat.

Onze ervaring is dat na 1 dag intensief gebruik de schaatsen bot zijn. U kunt een tweede schaatskast bij ons huren, vraag naar het tarief.

Zomer- schaatsen zorgt voor bankjes waarop men kan zitten om de schaatsen aan te trekken. U moet zelf zorgen voor de uitgifte van de schaatsen. U mag zelf bepalen of u voor de toegang van de schaatsbaan entreegeld vraagt.

 

4. De ijsmeester

De ijsmeester zorgt tijdens de openingstijden van de baan voor het gladhouden van de schaatsbaan. Hij maakt de baan schoon als het nodig is, spuit nieuwe "glice" over de baan of onderhoudt de baan door te dweilen. Verder is de ijsmeester het aanspreekpunt voor de organisatie tijdens het evenement. De ijsmeester is herkenbaar aan zijn/ haar oranje zomer-schaatsen jas en in de zomer aan zijn oranje t-shirt.

 

5. De bankjes

 

Rond de schaatsbaan plaatsen we bankjes met balken ertussen als afscheiding. Dit heeft een open karakter zodat ook de andere activiteiten betrokken worden bij de schaatsbaan. De schaatsbaan staat niet op zichzelf, maar is onderdeel van het evenement.

Mensen kunnen op de bankjes gaan zitten, als toeschouwer en als schaatser. Ook worden de bankjes gebruikt om op te zitten om de schaatsen aan te trekken.

 

6. Veel plezier met schaatsen

Uit de kast met schaatsen kies je de juiste maat. Vrijwilligers kunnen helpen met het aantrekken van de schaatsen. En dan: schaatsen maar. Op het onderstaande filmpje wordt er geschaatst op verschillende plaatsen in het land. Zie het filmpje op onze Facebook pagina of de promotiefilm hieronder.
 

 

Zomer Schaatsen promotiefilm

Klik hier voor onze promotiefilm